2010. február 27., szombat

Diós korong

Gondoltam sütök valami egyszerűt. Nem rég próbáltam ki ezt a receptet, a családnak nagyon ízlik, pedig nem egy húde-húde süti:)

Hozzávalók:
25 dkg liszt, 10 dkg margarin, 8 dkg cukor, 20 dkg aprított dió és kesudió, 2 evőkanál akácméz

A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral. A lisztből, margarinból, cukorból és 8 evőkanál vízből tésztát gyúrunk. Majd letakarva 30 percre a hűtőbe rakjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tésztát vékonyra kinyújtjuk. A diókat teflon serpenyőben megpirítjuk, majd elkeverjük a mézzel. Ezután kiszaggatjuk a tésztából a korongogat és mindegyikre teszünk a diós keverékből. Ezután kb. 10 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: