2008. október 16., csütörtök

A kecskeméti talin ettem ilyet először, és nagyon finom volt, így én is megsütöttem.
Köszönöm a receptet Lettának:)

Fekete erdő muffin

Hozzávalók: 15 dkg kimagozott meggybefőtt, 25 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál sütőpor, 3 evőkanál kakaópor, 3 evőkanál tortadar (én ez helyett tortabevonót daraboltam össze), 2 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg puha vaj, 2 dl natúr joghurt.A díszítéshez: 6 evőkanál meggylé, 2 dl tejszín, ízlés szerint cukor, 5 dkg meggy, tortadara.

A muffinformákat kibéleljük papírral. A meggybefőttet lecsepegtetjük, apróra vágjuk (én egészben hagytam). A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakóval és a tortadarával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a joghurtot. A tojásos masszához kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül az apróra vágott meggyet. A tésztát a formákba töltjük, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük!
A megsült muffinokat hagyjuk kihülni ezután kivesszük a formából, és mindegyiket átitatjuk egy-egy kkávéskanál meggylével. A díszítéshez a tejszínt felverjük a cukorral. Amuffinok tetjére tesszünk 1 evőkanál habot erre fél szem meggyet(én egészet tettem rá), és megszórjuk tortadarával! (A tortadara helyett itt is tortabevonót használtam, amit ráreszeltem).

1 megjegyzés:

Barbi írta...

Húú, de guszta! Nagy muffin rajongó és sütő vagyok, biztosan megcsinálom!